Bananenbrood

Ode aan mijn zus, die het kooktalent van mijn moeder heeft en altijd weer voor elkaar krijgt iets moois en heerlijks te maken met bijzondere ingrediënten. Misschien is een intolerantie voor gluten en suiker af en toe een hel, maar een zegen voor de creativiteit.

Dit bananenbrood is echt een feestje. En easypeasy om te maken. Geïnspireerd op een recept van Ohmyfoodness.

Ingrediënten:

  • 200 gr havermeel (evt glutenvrij) of
  • 200 gr havermout en dan in de Magimix tot meel vermalen (stuk goedkoper!)
  • 50 gr amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel (of 1 tl kaneel en 1 tl speculaaskruiden)
  • zout
  • 2 eieren
  • 3 zeer rijpe bananen
  • 4 grote dadels (met pit)
  • 1 tl baking soda (= 1 zakje)
  • sap van 1/2 citroen

Verwarm de oven voor op 180℃

Vermaal eerst de havermout in de Magimix tot meel. Voeg dan de rest van de droge ingrediënten erbij, behalve de baking soda, die is voor straks.

Daarna de bananen, de dadels (pit eruit hoor) en de 2 eieren. Allemaal terwijl de Magimix aan het draaien is.

Nu maken we het beslag super luchtig. Doe de baking soda in 1 keer bij de citroensap. Dat gaat enorm schuimen. Gooi dit in het beslag en spatel het er doorheen totdat het helemaal is opgenomen. Spatelen, niet roeren, anders sla je de luchtigheid er net zo hard weer uit.

Doe het beslag in een ingevette cakevorm en bak in de oven voor 40 minuten op 180℃

Dit bericht is geplaatst in Gerechten. Bookmark de permalink.