Heel veel witlof eters kennen witlof als een groente die je rauw eet in een salade, of traditioneel gekookt of als ovengerecht met ham en kaas.
Er zijn ook witlof haters die de bittere smaak ervan niet kunnen verteren.
Wij bakken de witlof eigenlijk altijd. En blussen deze dan af met het culinaire zwarte goud: balsamico
nodig:
- Witlof! 4 stronkjes ongeveer voor 2 personen
- Balsamico azijn
- geraspte kaas
- lamsoor en/of zeekraal
Snij de witlof in lengte in vieren en haal dan de witte kern eruit. Dan heb je ook gelijke het meest bittere van de groente verwijderd.
De rest van het bittertje bakken we er wel uit in de pan. Vanwege de natuurlijke suikers in de witlof zal deze wat karameliseren, ofwel bruinen. En dat maakt het juist zo lekker!
Wanneer de witlof zacht is en de pan nog flink heet, zet dan het vuur uit. En blus het dan af met de balsamico.
Klaar!
Experimenteer wat door geraspte kaas, geitenkaas of blauwe kaas toe te voegen en/of wat lamsoor of zeekraal mee te bakken. Met de laatste 2 voeg je een zilte smaak eraan toe.