Zeekraal

Vanavond hebben we ons weer eens verwend met naar onze eigen mening heerlijk recept met zeekraal. Het begon ongeveer zo.

Schoonmoeder en -zus bellen mij afgelopen zaterdag op dat ze in Amstelveen op de markt bij de visboer heerlijke verse zeekraal hebben. “Hoeveel ons wil je hebben?”, “Doe maar 2 ons”. En voordat je het weet heb je teveel. Wat kan je doen met 2 ons (of teveel) zeekraal? Het volgende recept voor 2 personen:

  • 2 ons zeekraal
  • sap van 1 limoen
  • 1 eetlepel honing
  • 1 vleestomaat
  • 3 bosuitjes
  • 1 rijpe mango
  • 2 geitenkaasjes in spek gewikkeld
  • balsamico azijn
  • peper, zout

Snij de tomaat in blokjes en schil de mango en snij deze ook in blokjes. Snij de bosui in kleine schijfjes en doe alles in een schaal tezamen met het limoensap en de honing. Als je deze even afdekt met folie en een half uurtje in de koelkast zet, dan mengen de smaken zich zo lekker zodat je het zoet/zuur nog beter proeft.

Bak de geitenkaasjes zachtjes op een klein anti-aanbakpannetje in de olie.

Roerbak, bij voorkeur in een wok, de zeekraal op hoog vuur in een klein beetje olie. Dit hoeft maar 2 minuten hoor. Blus het af met een scheutje balsamico en klaar!

Dien het op door eerst de zeekraal, daarbovenop de tomaten-mango salsa en daarbovenop het gebakken geitenkaasje. Een lust voor het oog en een kermis voor de smaakpapillen. Probeer maar!

Dit bericht is geplaatst in Gerechten. Bookmark de permalink.