Huzarensalade van bloemkool

Hoe veelzijdig kan groente zijn. En dan bloemkool. Nog niet eens zo lang geleden deed bloemkool als pizzabodem z’n intrede. En daarna in de nasi als vervanger van rijst. Hoe hou je je kinderen voor de gek die alleen maar pizza en pasta wil eten en walgen van groente. Nou, met bloemkool dus. Gekookt heeft het een penetrante geur en smaak. Eenmaal afgekoeld en verwerkt is het geur- en smaakloos.

Deze variant is als vervanger van de aardappel in deze overheerlijke huzarensalade.

Recept komt wederom van mijn zus, bron is Foodsisters.nl.

nodig:

  • 1 halve bloemkool, in kleine roosjes gesneden
  • 1 bouillonblokje
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt of magere kwark
  • 1 halve rode ui, gesnipperd
  • 3 plakjes ham, in reepjes
  • 2 augurken, in stukjes
  • peterselie

Kook de bloemkoolroosjes in de bouillon totdat het gaar is. Giet af en laat helemaal afkoelen.

Hak de bloemkool fijn in de Magimix. Zorg dat er wel nog structuur blijft, het moet geen zalf worden.

Meng daarna de bloemkool met de mayo en de yoghurt. En doe daarna de rode ui, de snippers ham en de peterselie erbij. Op smaak brengen met peper en zout. En ik ben razend benieuwd hoe je het vindt smaken. Het lekkerst vind ik het vanuit de koelkast.

In plaats van ham kan je ook een blik corned beef opentrekken. Dat is mijn persoonlijke favoriet.

Dit bericht is geplaatst in Gerechten. Bookmark de permalink.