Schelvis (of witvis) en bloemkool gratin

Mary Berry is echt een culinaire held. In het begin kon ik niet naar haar kijken. Echt een typische Engelse (kak)madam, waar ik de kriebels van krijg. Alles binnen de lijntjes, brrr. Maar inmiddels smul ik van haar gerechten en ze is echt leuk. En dit is een van haar recepten.

Benodigdheden:

  • 350gr aardappelen, vastkokend (maar maakt eigenlijk niet zoveel uit), in blokjes (2cm)
  • 1 kleine bloemkool (of een halve grote) in kleine roosjes plukken
  • 1 eetlepel maizena met een kop erop
  • 300ml kookroom, of nog veel beter haver cuisine van Oatly
  • 100gr geraspte gruyère kaas
  • verse peterselie en bieslook
  • 300gr witvis (kabeljauw, schelvis, tilapia, victoriabaars) in chunks
  • paprikapoeder, peper, zout

Aan de slag
Oven voorverwarmen op 180° hetelucht stand.
Een ovenschaal beboteren.

Kook de aardappelen met een beetje zout, doe na 4 minuten de bloemkoolroosjes erbij. Weer 4 minuten koken.
Goed afgieten, peper erop en doe in de ovenschaal.

Ondertussen de (haver) kookroom goed mengen met de maizena en wat peper.

Doe de helft van de geraspte kaas over de aardappel en bloemkool. En daarna de verse kruiden.

Doe de stukken witvis erbovenop zodat het helemaal is bedekt met vis.

En giet nu het creme mengsel er overheen, de rest van de kaasrasp en daarna de paprikapoeder.

20 tot 25 minuten bakken in de oven zodat er een lekker korstje op zit. Hij moet bubbelen!

Dit bericht is geplaatst in Gerechten. Bookmark de permalink.