Melanzane alla parmegiana

Lekkerder kan bijna niet. Aubergines, tomaat en heel veel parmezaan








  • 2 blikken tomatenpulp
  • olijfolie
  • 1 grote ui
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 flinke aubergines
  • 1 mozzarellabol
  • 2 ons parmezaan
  • een ovenschaal, niet te groot; je moet kunnen stapelen

Snij de aubergine in vingerdikke plakken, bestrooi ze met zout en leg dakpansgewijs in een vergiet en laat minimaal een kwartier uitzweten. Hiermee haal je het bitter smakende vocht eruit.

Snipper de ui, fruit aan in olijfolie in een diepe pan, wanneer ze zacht en glazig zijn de tomatenpulp erbij en de laurierblaadjes, laat sudderen en indikken tot een mooie dikke saus (probeer zoveel mogelijk vocht te laten verdampen anders krijg je een hele natte parmeggiano).

Spoel de aubergine af, droog de plakken goed af en bak ze gaar in een grillpan of in een gewone pan in olijfolie (dan wordt je parm wat vetter 😋). Laag vuur, ze moeten gaar worden, niet verbranden.

In een ovenschaal beginnen met een laagje saus, laagje aubergine, bestrooien met geraspte parmezaan, dunne plakjes mozzarella, beetje zout en peper, deze volgorde herhalen en eindigen met saus en mozzarella. Evt strooi er wat basilicum over.

In de oven, 180℃ tot het mooi bubbelt en lekker bruin, ongeveer half uur tot 40 min.

Dit bericht is geplaatst in Gerechten. Bookmark de permalink.